Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δευτέρα, Μάρτιος 25, 2019
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 21:00

Ο. Κεφαλογιάννη: Στήριξη στο μέλλον του τουρισμού από την αξιοποίηση κοινοτικών και εθνικών αναπτυξιακών πόρων

Written by 

Γνώμονας του Υπουργείου Τουρισμού είναι η αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και η μετάβαση του σε ένα διαφοροποιημένο, πολυθεματικό και, τελικά, οικονομικά αποδοτικότερο, τουρισμό.

 

Αθήνα 29.05.2013
ΟΜΙΛΙΑ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,Κυρίες και κύριοι, Η οικονομική συγκυρία των τελευταίων χρόνων και η προσπάθεια που καταβάλλουμε για τηνανάκαμψη,έχει αναδείξει τη σημασία του τουρισμού ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης.

Τον συνέδεσε άρρηκτα με την ισχυρή και ρεαλιστική ελπίδα εξόδου της χώρας από τηνκρίση.Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, που πριν από έντεκα μήνες έλαβε την εντολήδιάσωσης της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει από την πρώτη στιγμή, ότι ο τουρισμός αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.Με στοχευμένες δράσεις - τολμηρές προτάσεις- ρεαλιστικό σχεδιασμό. Δεν έχει περάσει πολύ καιρός, από τότε που ο τουρισμός αντιμετωπιζόταν ως ζήτημαδευτερεύουσας σημασίας.Μια ευκαιριακή δραστηριότητα, που κάθε χρόνο, από Απρίλιο ως Οκτώβριο, προσέφερεέσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό.Σήμερα, και όπως προκύπτει από όλες τις αναφορές διεθνών οίκων,στον τουρισμό στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό το εγχείρημα της ανάπτυξης.Μαζί του, ακολουθεί η αναγέννηση της πρωτογενούς παραγωγής, η μεταποίηση τωνπροϊόντων της ελληνικής γης, η ελληνική ναυτιλία.

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σύμφωνα με προβλέψεις διεθνών οργανισμών, μέσα στην επόμενη δεκαετία η συνεισφοράτου τουρισμού στο παγκόσμιο Α.Ε.Π. και την απασχόληση θα πλησιάσει το 10%. Ακόμα και στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της τελευταίας πενταετίας είδαμε ότι οπαγκόσμιος τουρισμός, σε σχέση με άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, δενεπηρεάστηκε σημαντικά.Το 2012 ήταν χρονιά αύξησης της τουριστικής δραστηριότητας κατά περίπου 5%, ενώανάλογη αύξηση αναμένεται και για το 2013.Παράλληλα, το διεθνές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον μεταβάλλεται με έντονουςρυθμούς.Η δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας μετατοπίζεται στην Ασία, κυρίως στην Κίνα και τηνΙνδία, ενώ καθοριστική είναι και η οικονομική επιρροή της Ρωσίας αλλά και της Λατινικής Αμερικής.Μία διαρκώς αυξανόμενη μεσαία τάξη στις περιοχές αυτές, κερδίζει μεγαλύτερο εισόδημα,δέχεται περισσότερα πολιτισμικά ερεθίσματα, αποκτά πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα και τηγνώση και μεγαλύτερη ελευθερία μετακίνησης με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.Με άλλα λόγια, αποκτά όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που την καθιστούν υπολογίσιμηκαταναλωτική - και κατά συνέπεια - τουριστική δύναμη.

Read More at www.traveldaynews.gr

 

Read 1551 times Last modified on Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 21:13
Scroll to top